Dantenų skausmas: ką daryti ir kaip tai įveikti | Waterpik

Dantenų skausmas: ką daryti ir kaip tai įveikti

Dantenų skausmas

Dantenų skausmas: ką daryti ir kaip tai įveikti

Skaudančios dantenos yra menkas malonumas, todėl geriausia šios problemos išvengti. Dažniausiai dantenų susirgimai atsiranda dėl nepakankamos burnos ertmės priežiūros. Ilgainiui atsiranda silpnesnis ar net stiprus dantenų skausmas, kuris trukdo valgyti, valytis dantis. Akivaizdu, jog dantenų skausmas išduoda rimtas burnos ertmės sveikatos problemas, kurias būtina spręsti nedelsiant.

Toliau skaitydami sužinosite, kaip užkirsti kelią dantenų skausmui naudojantis natūralios medicinos būdais ir dar geriau pasirūpinant asmenine burnos ertmės higiena, naudojant dantų irigatorius.

Natūralūs kovos su dantenų skausmu būdai


Ką daryti, jei skauda dantenas? Galite pabandyti pasinaudoti praktikoje ilgus metus taikomais natūraliais gydymo būdais, kurie daug kam padeda. Žinoma, jų efektyvumas priklauso nuo susirgimo būklės.

Dantenų skausmas peršalus gali būti dar intensyvesnis ir išduoti pavojų, dantenos gali ir kraujuoti, todėl susiduriant su rimtais susirgimais, pirmoje eilėje visuomet reikėtų kreiptis į specialistus. Natūralias gydymo priemones vertinga pasibandyti tik kaip papildinį dar geresnei burnos ertmės sveikatai užtikrinti, skausmo mažinimui.

Dantenų skausmo malšinimas gali būti veiksmingas reguliariai skalaujant dantis sūriu vandeniu su druska, kuri dezinfekuoja uždegimo paveiktas dantenas ir pravalo nuo bakterijų. Keletą minučių paskalavus burną šiltu vandeniu su druska reikėtų jį išspjauti.

Priešuždegiminių, dezinfekuojančių savybių turintis šalavijas taip pat gali neblogai padėti. Pabandykite įtrinti smulkiai pjaustytu šalaviju skaudamas dantenas ir praskalaukite jas vandeniu po kelių minučių. Papildomai vertinga naudoti ir druską.

Ciberžolė taip pat yra gydomosiomis savybėmis pasižymintis augalas, galintis padėti sumažinti kamuojantį dantenų skausmą. Ciberžolė skatina gijimą, išvalo žaizdas, turi antioksidacinių, priešuždegiminių savybių. Iš smulkintos ciberžolės pasidarykite dantų pastą, maišytą vandeniu, užtepkite jos ant dantų šepetėlio ir valykite dantis.

Visų šių aprašytų metodų efektyvumas labai individualus. Nereikėtų griebtis jų kaip panacėjos ir tikėtis stebuklo, tačiau panaudojus vieną kitą patarimą apdairiai ir protingai galbūt gausite sau kažkokios naudos.

Kruopšti burnos ertmės priežiūra


Be jau visų minėtų natūralios medicinos būdų, vertinga tiesiog pasirūpinti kruopštesne burnos ertmes priežiūra. Tai reiškia, kruopščiai kasdien valyti dantis, ir ne tik juos. Nepamiršti dantų šepetėliu apeiti liežuvio, net žandų, visos burnos ertmės, naudoti burnos skalavimo skystį. Ypatingą dėmesį reikėtų skirti tarpdančių valymui, o čia, kone geriausia priemonė – pulsuojančią vandens srovę purškiantys irigatoriai.

Daugelis dantenų susirgimų randasi būtent dėl nepakankamos priežiūros, todėl reikėtų daryti viską, kad būtų pašalinta kaip įmanoma daugiau mikrobų ir apnašų.

Dantenų skausmo malšinimas kruopščiai valant tarpdančius


Praktiškai išbandytas ir mokslininkų patvirtintas kovoje su dantenų susirgimais būdas – burnos irigatoriaus naudojimas. Naudodami irigatorių kasdien dar kruopščiau pašalinsite nuo dantų minkštąsias apnašas, bakterijas ir kitus kenksmingus nešvarumus iš visos burnos ertmės. Reguliariai naudojami irigatoriai užtikrina ne tik geresnę dantenų, bet ir dantų bei visos burnos ertmės sveikatą.

Irigatorius gali būti vienas iš pagrindinių tarpdančių priežiūros būdų, skirtų norintiems dar labiau pasirūpinti savo burnos ertmės sveikata ir lengviau užkirsti kelią daugeliui susirgimų. Pagrindinis šio prietaiso privalumas yra tas, jog naudoti jį lengva ir patogu pasiekiant sunkiausiai pasiekiamas vietas burnos ertmėje. Tose vietose paprastai ir kaupiasi didžioji dalis mikrobų, ilgainiui išprovokuojančių įvairias dantenų ir dantų ligas.

Pamirškite dantenų skausmus, susirgimus ir kitas burnos ertmės bėdas pasirūpindami profesionalia priežiūra! Jūsų sveikata – tik jūsų rankose, tad pasinaudoję praktiškais specialistų pasiūlymais galėsite užsitikrinti sau dar geresnę dantų ir dantenų būklę be nemalonaus ir varginančio skausmo.



          0
          Jūsū krepšelis tuščias!

          Panašu, kad į krepšelį dar neįdėjote jokių produktų.

          Naršyti produktus