Efektyvaus dantų balinimo būdai kaip tai daryti namuose | Waterpik

Efektyvus dantų balinimas namuose

Dantų balinimas namuose

Efektyvus dantų balinimas namuose

Graži ir balta šypsena suteikia pasitikėjimo savimi ir užtikrina išvaizdos estetiką. Deja, dažniausiai savo šypsena susirūpiname tik tada, kai dantys praranda baltumą ar kyla kitų problemų. Dantų balinimas odontologo kabinete gali nemažai kainuoti, tačiau atkurti šypsenos grožį galima ir namuose.

Kaip galima balinti dantis namų sąlygomis?


Galima rasti gana daug priemonių, kurios skirtos dantų balinimui namuose: tai įvairios dantų pastos, juostelės, kapos, LED lempos ir kt. Šios dantų balinimo priemonės nėra pigios, tačiau taip laukiamo efekto dažniausiai nesuteikia. Siekiant užtikrinti saugų naudojimą, jose naudojama nedidelė balinamųjų medžiagų koncentracija, kuri savo rezultatu negali prilygti profesionaliam dantų balinimui. Tačiau čia slypi pavojus, nes norėdami greičiau sulaukti rezultato, daugelis žmonių persistengia, o netinkamai naudojamos balinamosios priemonės, net ir skirtos naudoti namuose, gali negrįžtamai pažeisti dantis.

Taip pat yra ir įvairių natūralių metodų, pavyzdžiui, anglies, valgomosios sodos, vandenilio peroksido ar kitų medžiagų naudojimas. Odontologus tokie baltų dantų receptai gąsdina, nes jais vadovaujantis galima lengvai pažeisti ir dantis, ir dantenas.

Ar dantų balinimas namuose saugus?


Jei norite saugiai balinti dantis namuose, reikėtų atidžiai pasirinkti metodą ir priemones, vadovautis gamintojo instrukcijomis. Venkite naminių receptų, nes jie gali padaryti daugiau žalos, o ne naudos. Vis dėlto nusprendus balinti dantis namuose, teks susitaikyti, kad norimo rezultato galite ir nesulaukti.

Taip pat nepamirškite, kad dantis visam gyvenimui turime tik vienus. Daug svarbiau, kad jie išliktų sveiki, o ne bet kokia kaina būtų išbalinti. Prieš naudojant bet kokias dantų balinimo priemones, reikėtų pasitarti su savo odontologu.

Tinkama burnos higiena padeda susigrąžinti dantų baltumą


Norint džiaugtis balta šypsena, geriausia procedūra, kurią galite saugiai atlikti namuose – tai geros burnos higienos palaikymas. Tai reiškia, kad reikia nuvalyti ne tik dantų paviršių, bet ir vidinį lanką, kruopščiai išvalyti tarpdančius, pašalinti apnašas nuo liežuvio ir vidinės žandų pusės.

Dantys dažniausiai pagelsta nuo apnašų, dažančių produktų, neigiamo mikroorganizmų poveikio. Taigi, jei nuolat tinkamai rūpinsitės dantų švara, jie išliks švarūs ir balti. Norite palengvinti kasdienę burnos higienos priežiūros rutiną? Rinkitės balinimui skirtus irigatorius, kuriuos naudoti yra paprasta ir visiškai saugu. Jų srovės stiprumas yra optimaliai sureguliuotas, todėl prietaisu tobulai išvalysite net sunkiai šepetėliu pasiekiamas vietas ir nepažeisite dantenų.

Kaip naudoti balinantį irigatorių?


Dantis balinantys irigatoriai naudoja pulsuojančią vandens srovę, kuri padeda pašalinti nešvarumus ir pigmentuotas apnašas bei sugrąžina dantų baltumą. Skaičiuojama, kad skirtumas pastebimas irigatorių panaudojus vos keturias savaites.

Balinimui skirtą irigatorių naudoti labai paprasta – jis veikia taip pat kaip ir įprastas, tačiau papildomai yra naudojama tabletė su balinamąja medžiaga. Taigi, irigatorius ne tik išvalys dantis, per sugrąžins jiems baltumą pašalindamas pigmentines apnašas. Be to, toks balinimo būdas tinka ir nešiojantiems breketus, turintiems vainikėlių ar laminates. Tai universalus ir visiems tinkamas būdas pasirūpinti gera burnos higiena ir pašalinti apnašas.

O geriausia yra tai, kad balinantys irigatoriai yra visiškai saugūs naudoti. Dėl vandens srove pagrįstos technologijos balinamoji medžiaga greitai pasišalina iš burnos ertmės, švelniai veikia kartu su vandeniu ir neturi neigiamo poveikio nei dantims, nei dantenoms, nesukelia jokio dantų jautrumo.



          0
          Jūsū krepšelis tuščias!

          Panašu, kad į krepšelį dar neįdėjote jokių produktų.

          Naršyti produktus